torsdag, februari 17, 2011

tisdag, februari 15, 2011

Lync Web App “tricks”

Jag måste börja med att nämna att det här inlägget är helt “STULET”. Tom Laciano skrev om det på sin blog LCSKid här om veckan, men idag när jag behövde det kom jag inte ihåg vart jag sett det. Så för att komma ihåg så skriver jag ner det här…

Om du vill dema Lync Web App någon gång men redan installerat Lync 2010 eller Lync Attendee så kan det vara lite trixigt eftersom dom drar igång automatiska när du klickar på “Join Online Meeting”.

Om du istället lägger till ?sl= i mötes URL:en så kommer istället websidan där du kan välja Lync Web App upp.

När man själv skrivit ner en sak så glömmer man sällan bort det. Lite som när man skrev fusklappar i skolan inför ett prov…

fredag, februari 11, 2011

Nokia goes Windows Phone 7

Inte helt oväntat, men när Stephen Elop tillkännagav Nokias nya strategi så innefattar den förståss att Nokia börjar jobba med Windows Phone 7 som OS i vissa av deras modeller. Symbian kommer inte överges helt. Inte heller helt oväntat så tror förståss aporna i IDG´s kommentarer att det här skulle vara döden för Nokia. Själv är jag helt övertygad om att dom skulle gå en snabbare död till mötes ifall man inte ändrade sin strategi. Även om vi kunnat se Nokia halka efter ordentligt på smartphonemarknaden på senare år så ska man inte glömma att Nokia fortfarande är helt dominerande på vissa marknader så som delar av asien och afrika. Jag tror att det här är väldigt bra för både Nokia och Windows Phone 7. Ett riktigt bra OS från Microsoft med bra hårdvara och väletablerade distributionskanaler via Nokia. Om alternativet skulle vara att hoppa på Android tåget så skulle det nog leda till att man verkligen bara blev en i mängden. Det här känns riktigt spännande!

Lite Spotify i Windows Phone 7 nu bara…

torsdag, februari 10, 2011

Lync Planning Tool RTM är klar

I Office Communications Server fanns ett verktyg som hette OCS Planning Tool som hjälpte till att göra en grundläggnande OCS design utifrån ett antal grundläggande frågor. Det fanns även ett relaterat verktyg för att hjälpa till med Edge-planeringen som hette OCS Edge Planning Tool som är ett väldigt bra verktyg. I Lnc har man slagit ihop dessa till ett som nu heter Lync Planning Tool. Dock har det tagit lite tid att få fram en skarp variant, så fram tills nu har den bara varit ute I RC. Men nu finns Lync Server 2010 Planning Tool i en RTM version att hämta hem.

onsdag, februari 09, 2011

Visio Stencil för Lync finns att ladda ner

Om du liksom jag irriterat dig på att dina bilder i din Lync-design har gamla ouppdaterade OCS ikoner så kom lösningen inatt… En ny Visio Stencil för Lync finns att ladda ner. Den innehåller även lite Exchange 2010 ikoner om ni även skissar på det. Appearance is everything!

LyncVisio

måndag, februari 07, 2011

Plantronics Calisto 8XX, högtalartelefon Ben & Jerry style…

När man gjorde Plantronics nya Calisto 800 serie så måste man tänkt som när Ben & Jerry kommer med en ny smak. Man tar allt gott man kan hitta och trycker ner lite för mycket av det på en gång… och jag älskar det Smile
Calisto 820-830
I grunden är det en högtalartelefon som ansluts med USB mot Lync och via Bluetooth mot mobilen. De enheter som heter 830 och 835 kan även anslutas mot en analog linje och därmed vara en vanlig konferensrumstelefon. Som högtalartelefon gör den sig bäst i ett mindre mötesrum eller på skrivbordet då högtalaren inte är så kraftfull. Men som personlig högtalartelefon gör den sig riktigt bra.
På ovansidan sitter finns en färgskärm samt en dialpad baserad på en capacitive skärm (sammat typ som i nyare mobiler) där kan du slå nummer för att ringa via Lync, mobilen eller den vanliga telefonen. Den hanterar också samtalslistor och favoriter.
Den mest intressanta funkrionen är den lösa Bluetooth mikrofonen som finns på 825 och 835 enheterna. Genom att fästa den på skjortan eller slipsen så kan man gå runt fritt I rummet utan att behöva fundera på om man talar bort från högtalartelefonen på bordet. Det är klockrent när man t.ex. håller en presentation och skriver på en whiteboard eller går runt i rummet. Dock kopplas den inbyggda mikrofonen nu ur, så det bygger på att presentatören är den som håller låda…
Calisto 800 serien kommer i fyra smaker.
calistocompare
Finns i en CommunicatorStore.se nära dig Smile